[正片][菲林]抽象影像

以相會友
回覆文章
mchong

[正片][菲林]抽象影像

文章 mchong »

這是去年的攝影功課,但一真冇scan,今日找了出來,順便scan,貼出來讓大家猜猜是什麼東西
第一張,應該係最簡單的
圖檔

第二張,應該都唔係太難
圖檔

第三張,開始有d難到
圖檔

第四張,到目前為止,我問咁多個人都未有人估到
圖檔

ps:錚sir和趙sir應該會比較容易估到
提示:從錚sir和趙sir的角度去諗下...[/img]
頭像
stepheng

文章 stepheng »

#1:遊樂場地膠
#2:金屬管
#3:
記錄美好,分享精彩。
頭像
chiosir

文章 chiosir »

這是一個澳門兒童公園內的物件, 用我和錚sir的 "角度" 去想, 並不是 "物理" 的角度, 而是有 "小朋友 " 的角度, 因獨欠 "盧sir" [smilie=hehe.gif] , 我的推理有沒有錯呢? [smilie=lol.gif] 既然知道是兒童公園裡的東西, 就不難推算出相中之物, 我不說了, 還是由大家想想吧... [smilie=spin2.gif]
頭像
Neil

文章 Neil »

我估係"砅砅轉 "
mchong

文章 mchong »

哈哈,趙sir果然精明,係同兒童遊樂區有關...
錚sir,都好利害,第一個估到第四張的人,我比人睇,有人問我點樣去到太空影 [smilie=donno.gif] 佢地話似係太空望地球的畫面,第三張係一個消放水龍頭的腳+泥沙...
盧sir就欠少少la... [smilie=lol.gif]
頭像
akuramatata

文章 akuramatata »

去太空影= = ,汗 [smilie=banghead.gif] [smilie=banghead.gif]
回覆文章