無線mouse

生活點滴.
回覆文章
頭像
stepheng

無線mouse

文章 stepheng »

飛力:
有個朋友買了無線mouse,安裝了driver,但無反應,用返有線無問題,原因可能是什麼?以前我都用過,好似無問題,問左我成個幾星期都未去探佢,明天去準備下先.thx.
記錄美好,分享精彩。
adanov

文章 adanov »

入左電未?電夠吾夠?光電鼠?光電的話底下的紅燈無亮?
另外有一些無線鼠標的接收器(插在電腦上的東西)有開關的
藍牙定紅外?紅外的話有沒有對準呢?
本身有無壞的?

阿SIR,你就不對了,別人問了你個幾星期現在才回.... :roll:
我想他現在多半解決了~ :lol:
頭像
stepheng

我都懷疑它是壞的,有電,開了開關,在家里試了兩部機都無反應.
但佢買時話是可以的,回家後不行了.
睇來都係叫朋友拿回店去看一看算啦.
記錄美好,分享精彩。
頭像
stepheng

同人不同命

朋友拿回店去看,
店主把電池鬆出來再放入去就可以了,
我也這樣試過,
且紅燈也是亮的,
真是同人唔同命 [smilie=icon_smile_tear.gif]
記錄美好,分享精彩。
adanov

文章 adanov »

阿SIR,唔好喊,請你食糖

[smilie=icon_smile_beer.gif]
Vicent

文章 Vicent »

無線mouse洗物入電心呢! 新款既Mouse係唔洗的! 隨插即用!
頭像
stepheng

唔使入電都用得?等我去了解一下係唔係真的.
記錄美好,分享精彩。
Vicent

文章 Vicent »

阿Sir,是真的~如圖,呢個係我用緊的光學滑鼠~價值 MOP$45
其實中學都有 D Mouse 係用呢 D咁架la~~
附加檔案
頭像
stepheng

你隻無線滑鼠有條尾巴既 [smilie=confused.gif]
記錄美好,分享精彩。
Vicent

文章 Vicent »

呢個係USB光學滑鼠黎o既~隨插即用~插上電腦之後電腦自動探測Driver~
我"唔"會左啦!我睇錯我自已哥個已為我現在用的係無線Mouse~
但這個有線USB光學滑鼠靈敏度都很好,值得一用既。
雖然有線~ [smilie=rolleyes.gif]

其實正極和負極如果接觸唔好都係一個原因o既! [smilie=spin2.gif]
回覆文章