巴士迷呀,你有志同道合的人了.

生活點滴.
回覆文章
頭像
stepheng

巴士迷呀,你有志同道合的人了.

文章 stepheng »

最近大B超鍾意巴士,由剛剛識講少少講"巴巴",到而家一出街成日指著大車講"巴士巴士",寧同姑姑坐巴士都不坐我的新車呀 [smilie=icon_smile_angry.gif]
記錄美好,分享精彩。
R197

文章 R197 »

呀,真的???
不過唔好畀佢太"沉迷"落去呀,
唔係會巴士迷中毒呀 [smilie=donno.gif]
R197

文章 R197 »

可能澳門的巴士迷還未至於咁樣,
但係香港,有啲人則對巴士迷好反感,
因為有時佢地可以為了一張巴士相,走出路中心去影,
如果你阻住佢,咁可能罵你,更有人偷巴士牌,和其他東西,

早前澳門都有個約16的巴士迷,去咗北安影巴士時,偷咗塊巴士牌,
跟著更告上警局,後來巴士公司唔追究,先自冇事,

有時巴士迷真係為咗巴士,可以不顧一切,朋友,女朋友,都可以掉下唔埋[smilie=nonono.gif]
頭像
stepheng

咁我使唔使俾大B見少D巴士 [smilie=confused.gif]

順便請教下,
其實大多數巴士迷會唔會很想從事有關巴士的行業?
如車長、維修員後勤人員等.
記錄美好,分享精彩。
R197

文章 R197 »

其實都係睇下,你可唔可以控制到自己,
不過16歲前的就比較難控制到了,而且網上又可能結識度啲"不良"巴士迷, [smilie=fire.gif]

其實我覺得鍾意巴士,冇咩好處,
不如吳老師考慮下讓他去集郵,攝影等,

雖然有多一個人,我好開心,
但都唔想多一個人,因此而去做犯法的事,
因為唔知點解巴士迷有時做事比較偏激,
[smilie=nonono.gif]

而巴士迷去做關於巴士的工作,
多數係因為能夠接近巴士,及有"內幕"資料,
不過我就唸住大個後做警察 [smilie=yell.gif]
頭像
stepheng

做警察好呀,
最好做消防,
一星期好似只返兩日左右,其它時間可以唔返standby就可以了,
大把時間做自己喜歡的興趣,
我而家最缺的是時間.

不過你將來想做警察而家要做多運動先得播,
你而家...

以後如做左警察記得話俾我知,
借支槍俾我玩下,
講笑者 [smilie=ruin228.gif]
記錄美好,分享精彩。
回覆文章