我的論壇,歡迎指導

生活點滴.
回覆文章

好唔好

沒有投票
唔好
100%

總投票數: 1

un

我的論壇,歡迎指導

文章 un »

我自己整的論壇http://fong.php0h.com/
頭像
stepheng

文章 stepheng »

恭喜恭喜.

岩岩上去參觀下,
里面未有野睇既,
要選好定唔好,好難做播.
好----好的嘗試.
不好----未有內容唔知有什麼好.(實話實說,sorry)

另原來hongkong.com真係要趕免費客,
尼個我最早的伊妹兒:[email protected]
後來要收錢唔係就咁硬同你變成[email protected]
好少見咁長的吧,
我俾人都有些唔好意思.
空間只有2MB,一張相都唔夠啦.
而家連注冊都有問題,
頭先去你那里用佢來註冊沒有確認郵件,
另用163就OK.
難怪我之前用hongkong.com去其它地方論壇註冊唔得啦.
hongkong.com太差啦.
記錄美好,分享精彩。
un

文章 un »

內容好唔好係睇下有冇人幫手發貼姐,我想問你覺得discuz好d定係phpbb好d呀!仲有你個stepheng個帳號已經開通左。其實我用email啟動帳號係想試下得唔得咋,因為好多免費空間都係唔得架。

阿sir你要唔要用gmail,我覺得佢好好用又可以用outlook,又有2GB的容量,
又唔似雅虎咁整日上唔度真係幾好用架。
你想用的話就留低你個EMAIL,等我寄封邀請信俾你。
頭像
stepheng

文章 stepheng »

discuz好d定係phpbb好d?
我並沒有去比較及研究所以沒法答,
而我用緊尼個都係別人幫我搞的,
有什麼方便及不方便都不是太清楚,
以管理來講都幾方便,
discuz及phpbb我都見有人做得好好.

我新email多用163都OK啦,
容量好似也有2G.
記錄美好,分享精彩。
adanov

文章 adanov »

discuz就方便d。好多功能一裝已經有了
phpbb就物都要自己加,就算upload都要自己加的,而且加起來雖然唔難都係煩,phpbb就係freeware,係一種文化

除左論壇外,還有一種叫blog的東西,我覺得比較適合個人為主的用途,其實我覺得阿sir既網站用blog都夠了:p用論壇顯得有點冷清

這一個我認為既漂亮又有內涵的BLOG,可以參觀一下
http://zonble.twbbs.org/
唐伯虎點蚊香
聯繫:

我的論壇,歡迎指導

文章 唐伯虎點蚊香 »

see 下先
圖檔
回覆文章