試鏡相

以相會友
Museum

試鏡相

文章 Museum »

因緣際會下入左支Wide鏡...
Sigma 10-20 F4-5.6 HSM
今日晏周就去左試下鏡...亂影幾張...
銳利度不太夠= = 唔知係咪機身set太低定係支鏡...
所以要推下shaprness
唔知大家估唔估到邊兩張冇推呢?

整體來講... 性能對得住 我買戈個價... [smilie=lol.gif] [smilie=lol.gif]
wide鏡要慢慢摸熟...
附加檔案
R197

文章 R197 »

廣角鏡,果然非同凡響 [smilie=thumbup.gif]
頭像
MINI_MK
聯繫:

文章 MINI_MK »

澳門原來有很多 "比薩斜塔" [smilie=kill.gif] [smilie=kill.gif]
[smilie=hehe.gif] [smilie=hehe.gif] 多謝報料
請大家多多指教!!
頭像
stepheng

文章 stepheng »

我見不少相的快門都不算快,
加上有d似過緊馬路匆匆咁影.
雖然收細光圈有利銳利度,
但快門不夠對銳利度也有很大影響,
試下用腳架或提高快門再試下吧.
記錄美好,分享精彩。
Museum

文章 Museum »

對... 因為WIDE鏡俾人感覺好透視 是用透視哩兩個字嗎?
就好似最後一張... BUS 來到面前先禁快門 好正 [smilie=rolleyes.gif]
Museum

文章 Museum »

再貼兩張
附加檔案
相中人別怪我  哈哈
相中人別怪我 哈哈
頭像
涵仔

文章 涵仔 »

由今日開始我加入左dslr大軍!請大家多多指教!

我想問邊個人有多的單反袋a,最好係陽春型的,能裝到一機一鏡就得架la! [smilie=jump.gif] ths
Museum

文章 Museum »

[smilie=em37.gif] 歡迎涵仔...
[smilie=thumbup.gif]
我都係入左DSLR 一個星期!
至於哩個問題 可能要問下在座GE大朋友了= ="
p.s 小弟也正在用Neil兄的袋 [smilie=adore2.gif]
頭像
Neil

文章 Neil »

袋我有多 等我一陣影個樣畀你地睇 咁多人買左新野 搵日大家一齊出去漫遊一下 你地有乜心水主題
Museum

文章 Museum »

係就快喇= = 下星期離開澳門...
快諗諗有乜主題!
Museum

文章 Museum »

影MODEL?
影景?
掃街?
打蟲?
WHICH?
頭像
stepheng

文章 stepheng »

七八月個天咁靚,可以考慮下影世遺.
有咁多板俾大家參考,可以測下自己的水平去到邊.
記錄美好,分享精彩。
頭像
涵仔

文章 涵仔 »

多謝neil兄的袋先...haha [smilie=spin2.gif]

有個攝影比賽的題目係"下環展新姿"(7月30日到期),不如就去影下環街a!而且果邊都幾多野食...kiki
頭像
Neil

文章 Neil »

我地不如星期一下午去下環影相 有無人有興趣去
Museum

文章 Museum »

暫無問題!
因為四川團已經不幸取消了 [smilie=banghead.gif] [smilie=banghead.gif] [smilie=banghead.gif]
回覆文章