型男索女

以相會友
回覆文章
頭像
chiosir

型男索女

文章 chiosir »

這是前天我一家參加一位朋友婚禮時所拍, 三歲半的兒子已擺出成熟型男的神態, 可見現在的bb心智之成熟令人振驚. [smilie=donno.gif]
附加檔案
頭像
Neil

文章 Neil »

好似d福布斯封面相
頭像
stepheng

Re: 型男索女

文章 stepheng »

chiosir 寫:這是前天我一家參加一位朋友婚禮時所拍, 三歲半的兒子已擺出成熟型男的神態, 可見現在的bb心智之成熟令人振驚. [smilie=donno.gif]

虎父無犬子麻.

係唔係chiosir成日都係擺尼個姿勢對chio太而自己都唔覺,到自己個仔有樣學樣時先知原來自己平時係咁有型架.

分分鐘chio太當年就係俾chiosir尼個姿勢迷到.
記錄美好,分享精彩。
頭像
chiosir

stepheng寫到:
這是前天我一家參加一位朋友婚禮時所拍, 三歲半的兒子已擺出成熟型男的神態, 可見現在的bb心智之成熟令人振驚.

虎父無犬子麻.

係唔係chiosir成日都係擺尼個姿勢對chio太而自己都唔覺,到自己個仔有樣學樣時先知原來自己平時係咁有型架.

分分鐘chio太當年就係俾chiosir尼個姿勢迷到.

知我者, 唯吳兄也!!!
sisiea814
聯繫:

文章 sisiea814 »

臉若中秋之月~~
噢~莫非你是寶玉第二世~~
XDD
不錯不錯~chiosor個仔有望做名流紳士~~
叫我紫兒=_=
頭像
chiosir

sisiea814 寫到

臉若中秋之月~~
噢~莫非你是寶玉第二世~~
XDD
不錯不錯~chiosor個仔有望做名流紳士~~

thank you! 我個仔有望做名流紳士, 睇來我這個老豆要更加努力了!
頭像
stepheng

希望chiosir的仔唔好做澳門的名流紳士,如果是我會極鄙視.
記錄美好,分享精彩。
頭像
chiosir

stepheng 寫到

希望chiosir的仔唔好做澳門的名流紳士,如果是我會極鄙視.

都是做回一個普通的人較好, 過簡單的生活, 這樣可能是最幸福的人生了.
頭像
stepheng

做人都應有理想既,
做名流紳士絕對是理想的目標,
但唔好似澳門某些名流紳士咁,
靠不義之財發跡、靠父輩庇蔭做貪官庸官、靠豬朋一朝當道狗友雞犬升天、對商官瘋狂的利益輸送視而不見就是愛國愛澳愛和諧、發財不立品...,
這些特點該是澳門大多數所謂名流紳士的縮影!

有機會學下蓋茲、畢菲特、邵逸夫、李嘉誠、霍英東...這些人咁,靠自己努力及天才那樣發財立品,我會當佢地神咁拜.

胡順謙、關翠杏、吳國昌、區錦新是我比較欣賞的澳門名人.
記錄美好,分享精彩。
回覆文章