荷花

以相會友
頭像
Neil

荷花

文章 Neil »

今日去左盧園影花 post幾張上黎 大家比d意見
附加檔案
頭像
Neil

文章 Neil »

再來
附加檔案
頭像
stepheng

文章 stepheng »

嚇了一跳,
以為有人把我影的相貼了上去 [smilie=lol.gif]
記錄美好,分享精彩。
Vincent Ieong
聯繫:

文章 Vincent Ieong »

又多一個用DSLR嘅對手啦,,,,,,夠竟係何方神姓呢???
   古唔到呢個對手同我一樣都係捧can記場,,,真係越睇越刺激a!!!
adanov

文章 adanov »

聽阿sir咁講
肯定係攝影小組d阿蛇喇 [smilie=ruin228.gif]
聯繫:

philip 寫:聽阿sir咁講
肯定係攝影小組d阿蛇喇 [smilie=ruin228.gif]

呵呵,,我都覺係,,,,,,,,但係佢唔係叫nelson咩??
頭像
stepheng

Re: 荷花

Neil 寫:今日去左盧園影花 post幾張上黎 大家比d意見

第一張似乎過暴左小小.

D相睇來我夠我SHARP,
係唔係壓縮太多呀,
唔使壓縮咁多架,
起碼要大於100k才好d呀.
記錄美好,分享精彩。
頭像
stepheng

Vincent Ieong 寫:又多一個用DSLR嘅對手啦,,,,,,夠竟係何方神姓呢???
   古唔到呢個對手同我一樣都係捧can記場,,,真係越睇越刺激a!!!

唔係對手係色友呀,

你以後想試機試鏡多了個色友啦 [smilie=icon_smile_tongue.gif]
記錄美好,分享精彩。
聯繫:

咩叫色友???點解甘講??
聯繫:

Re: 荷花

stepheng 寫:
Neil 寫:今日去左盧園影花 post幾張上黎 大家比d意見

第一張似乎過暴左小小.

D相睇來我夠我SHARP,
係唔係壓縮太多呀,
唔使壓縮咁多架,
起碼要大於100k才好d呀.

300D ja,你想有幾sharp?,,,,,,佢d相甘大張都唔似壓縮得好細啦!!!!!!
      又話者同鏡頭入色有關係!!!!!!
頭像
stepheng

300d唔差掛,
我無去c記那邊八,
但我諗用300d拍出好片的一定有大把.
記錄美好,分享精彩。
頭像
stepheng

Vincent Ieong 寫:

呵呵,,我都覺係,,,,,,,,但係佢唔係叫nelson咩??

唔係nelson呀,
一.nelson唔會學我咁成日抛 棄 出去玩;
二.nelson投歸了n記了.
記錄美好,分享精彩。
聯繫:

stepheng 寫:
Vincent Ieong 寫:

唔係nelson呀,
一.nelson唔會學我咁成日抛 棄 出去玩;
二.nelson投歸了n記了.

1.y甘多勞校學生同老師都係n記ge fans ga?
   其實你地鐘意佢d咩呢?????
 講真,,對於我黎講,,,,each佳能dslr性能,價格,,我都一清二楚,,但係nikon就................... [smilie=nonono.gif]
2.philip 寫到:
聽阿sir咁講
肯定係攝影小組d阿蛇喇 <---------------------------唔係nelson,,甘係邊個????
最後由 Vincent Ieong 於 週三 7月 12, 2006 23:10 編輯,總共編輯了 2 次。
聯繫:

nelson係會花時間ga,,,佢有一次同一個bb去影左輯相,,,
     又有一次聽佢講話影左輯荷花wo!!!!
再加上,,上次攝影小組實習借反黎戈d dslr有一部係Canon EOS 300D!!!!
             唔知以上ge條件可唔可以証明到佢係nelson呢!!!
頭像
stepheng

Vincent Ieong 寫:1.y甘多勞校學生同老師都係n記ge fans ga?
   其實你地鐘意佢d咩呢?????
 講真,,對於我黎講,,,,each佳能dslr性能,價格,,我都一清二楚,,但係nikon就................... [smilie=nonono.gif]

我買左兩部數碼,
一是四五前的995,當時差唔多係當時的一代名機,個人很喜歡佢可以扭來扭去好特別.
二是D70,當時C記的同級是300D同350D,300D同350D一手查落手就唔鐘意,太細不合人體力學.
記錄美好,分享精彩。
回覆文章