作品分享

以相會友
Vincent Ieong
聯繫:

文章 Vincent Ieong »

stepheng 寫:咁熟口面既.
我第一張由於用長焦不是太sharp.

你那張唔係好清,why?

單反都唔一定有淺景深架.

我都唔知a,,一縮細左就係甘,,,,,,
你呢張相係咪澳門攝影學會d攝影班到影ga???
DSRL景深係講鏡頭長度,同光圈ga ma,我舊年上堂都有聽書ga!!
聯繫:

我想問DSC_4280a.jpg戈張點影
仲有你係用咩型號DSRL架???
頭像
stepheng

文章 stepheng »

Vincent Ieong 寫:我想問DSC_4280a.jpg戈張點影
仲有你係用咩型號DSRL架???

在動物屋的一邊窗影過另一邊窗.

D70.
記錄美好,分享精彩。
~Ryoma~
聯繫:

文章 ~Ryoma~ »

張曲線美點影ca...
咁型ge~~
╭═→ * 『幸福』會降落係我地身上嗎??
║幸福║ ☆我地有嗎☆
* ←═╯ ⊙你願意共我一同製造幸福嗎⊙
聯繫:

~Ryoma~ 寫:張曲線美點影ca...
咁型ge~~

利用慢快門或b快門,,,長時間爆光!!!
~Ryoma~
聯繫:

文章 ~Ryoma~ »

Vincent Ieong 寫:
咁型ge~~

即係咩...
影相尼家野真係好復雜~~
╭═→ * 『幸福』會降落係我地身上嗎??
║幸福║ ☆我地有嗎☆
* ←═╯ ⊙你願意共我一同製造幸福嗎⊙
聯繫:

~Ryoma~ 寫:
Vincent Ieong 寫:
咁型ge~~

即係咩...
影相尼家野真係好復雜~~

下,,好難講wo
我投降啦
a sir,,到你出馬啦,,,
頭像
stepheng

如果有實物摸過就唔會覺得複雜.

電腦使用複唔複雜?
以前學電腦但無電腦用時,
對電腦有些害怕.
記錄美好,分享精彩。
聯繫:

"童真"專題攝影比賽
         作品
附加檔案
F4.0  0.005(1/200)s  ISO100  0EV  光圈先決
F4.0 0.005(1/200)s ISO100 0EV 光圈先決
頭像
stepheng

"童真"專題攝影比賽作品

附加檔案
記錄美好,分享精彩。
聯繫:

e........點解同我戈張差唔多ge?大家都係對角線wo!!!!!!
聯繫:

我戈張兩個主體都有少少out fou........
係呢!!你戈張係邊樹影ga???!!
頭像
stepheng

順德長鹿農莊.
記錄美好,分享精彩。
聯繫:

旅遊大使

"車與生活"攝影比賽
    學生組
      作品
附加檔案
F/5.6  0.008(1/125)s  ISO100  光圈先決  0.3EV
F/5.6 0.008(1/125)s ISO100 光圈先決 0.3EV
聯繫:

依賴

呢張模仿左a sir嘅影法!!! [smilie=ruin228.gif]
附加檔案
F/2.8  0.002(1/500)s  ISO100  0EV  光圈先決
F/2.8 0.002(1/500)s ISO100 0EV 光圈先決
回覆文章