PAN車

以相會友
頭像
stepheng

PAN車

文章 stepheng »

今日試影左幾十張,
得幾張好少少,
選兩張出來貼下(都好似唔係我影的),
不過好相應會陸續有來的.
等我...
附加檔案
除了死氣喉在後面影唔到,一架車就係咁多野,要租不便宜呀.
除了死氣喉在後面影唔到,一架車就係咁多野,要租不便宜呀.
記錄美好,分享精彩。
Vincent Ieong
聯繫:

Re: PAN車

文章 Vincent Ieong »

stepheng 寫:今日試影左幾十張,
得幾張好少少,
選兩張出來貼下(都好似唔係我影的),
不過好相應會陸續有來的.
等我...

我覺得你仲利完全利用個快門lo,,,pan車仲容易過pan人,
頭像
stepheng

用腳架效果好好多.
附加檔案
記錄美好,分享精彩。
聯繫:

呢d唔係叫pan車,,,,係叫掃攝法....................... [smilie=ruin228.gif]
聯繫:

Why did you take them with 1/100s shuter?????
       ""掃攝法"" is used with under 1/60s shuter........(said 薛力勤)
both car or people etc......
聯繫:

嘩!!!!你唔驚人抦ga?
頭像
stepheng

快門由很多因素決定的:攝影水平,焦段,運動快慢,遠近,有冇腳架...

今日很開心,睇下d車牌就知幾清楚了,
不過唔好以為我好勁,
尼三張是從接近一百張選出來的,
成功率唔夠10%.

那些朋友俾我地影左都唔知啦 [smilie=ruin228.gif]
有兩架警車經過,
由於太興奮,
結果失敗左,
唔係大家就可以睇下警察叔叔是點樣飈車的 [smilie=hehe.gif]
附加檔案
記錄美好,分享精彩。
車仔傑

文章 車仔傑 »

大家好,我想係都問下,其實買個腳架要幾多錢呢???(我用戈部係傻瓜機黎架) [smilie=spin2.gif]
頭像
stepheng

一般DC,幾十元的腳架已足夠了,
但選購的時侯仍然要試下手感與做工,
不要因為一百幾十元而損失幾千元. [smilie=bye.gif]
記錄美好,分享精彩。
車仔傑

文章 車仔傑 »

咁樣的話,買腳架有邊都好介紹????腳架會有幾高呢?因為我係用黎賽緊遙控車的時候拍下整場賽事,但又吾洗拎住咁累.... [smilie=icon_lol.gif]
頭像
stepheng

最好有人眼咁高啦,唔使貓低身咁辛苦.
記錄美好,分享精彩。
聯繫:

個人意見:
  影遙控車係需要高度靈活性,,
比我會用單腳架,,一黎省地方,,二來5洗買甘靚ge都可以,,拱北講下價6,7十蚊都有啦.......
  不過最緊要都係遇埋我去影..... [smilie=hehe.gif]
如果係用傻瓜機,,比我都5會用腳架啦,,個袋會輕好多......
  如果真係5得ge,,咪做多兩下掌上壓lo,,,,,kaka [smilie=lol.gif]
車仔傑

文章 車仔傑 »

靈活度吾需要太高,因為係用傻瓜機黎拍短片影低全場比賽,一場賽8分鐘,吾用腳架影足8分鐘都幾係野.... [smilie=donno.gif] 近期拱北治安差,要速去速回,係拱北邊都買,又有信譽呢??? [smilie=confused.gif] 今個禮拜日(17號)係塔石高美士中葡學校舉行,晨早賽到下午5時,有時間又有興趣就去睇睇 [smilie=yell.gif]
頭像
stepheng

拱北買東西,格多幾間價無蝕底,佢話一百元,回佢五十元都可能俾多左.

今個星期日你有無份賽?幾點?
記錄美好,分享精彩。
頭像
stepheng

今個星期日要重砌部主機無時間出去睇,點解唔見車仔傑既名?

遙控房車賽公佈成績
【本報消息】慧豪遙控模型會、速度遙控模型會和百利模型合辦的2006年度全澳遙控模型房車聯賽第七回合昨在高美士中葡中學舉行,經過一翻激烈角逐後,賽果成績如下:
超級房車賽:
A組冠軍Antonio,亞軍譚健豪,季軍胡卓堅;B組冠軍Eddie,亞軍Marco,季軍麥穎賢。

N組房車賽:
A組冠軍Antonio,亞軍譚健豪,季軍陳明佳;B組冠軍Luis,亞軍鍾偉傑,季軍麥穎賢;C組冠軍Adofo,亞軍莫深廣,季軍Richard Chan;全場最高圈速奬譚健豪。
記錄美好,分享精彩。
回覆文章