第一次影賽車

以相會友
回覆文章
頭像
chiosir

第一次影賽車

文章 chiosir »

老實說, 我對影車無什麼興趣. 星期日突然有個朋友話有飛唔去睇, 晨早比電話我, 碰巧有空去影下.差不多半年無用過單反了. 試下PAN車, 快門速度由1/30,1/40,1/80.................一直試到1/160秒, 其實幾多要視乎車速, 距離和鏡的焦段. 最重要保持車在鏡移動的過程中在畫面的同一位置, 即鏡相對靜止. 唔知大家有什麼其他心得, 因為我沒有經驗. [smilie=icon_smile_question.gif]
附加檔案
頭像
stepheng

Re: 第一次影賽車

文章 stepheng »

第一張...位置 [smilie=donno.gif] 羨慕死人 [smilie=icon_smile_love.gif]

心得---早小小到,避開鐵絲網 [smilie=icon_smile_approve.gif]
記錄美好,分享精彩。
頭像
chiosir

我的位置在水塘影的,第一張是剪裁出來,尺寸爲原相的三分之一。唔知車及靚女點先可影到?
頭像
stepheng

chiosir 寫:我的位置在水塘影的,第一張是剪裁出來,尺寸爲原相的三分之一。唔知車及靚女點先可影到?

果D好似係車隊的人才有pass,正常應係買唔到的。
記錄美好,分享精彩。
頭像
chiosir

但易攝好多人都有?
頭像
stepheng

關係及金錢可以解決好多問題,特別在貪腐嚴重的地方 [smilie=icon_smile_tongue.gif]
記錄美好,分享精彩。
回覆文章