夕陽隨拍

以相會友
回覆文章
rescue

夕陽隨拍

文章 rescue »

今日望出去街到,見到個夕陽幾靚,咁就影幾張啦
附加檔案
送多一張好正ge"藝術品",可惜ge係坅Y一間賭場ge.............
送多一張好正ge"藝術品",可惜ge係坅Y一間賭場ge.............
明天見~
明天見~
要走了~
要走了~
頭像
chiosir

文章 chiosir »

有進步, 要繼續努力.
rescue

文章 rescue »

係! 一定會努力架 [smilie=jump.gif]
附加檔案
剪影
剪影
頭像
stepheng

文章 stepheng »

上面尼幾張日落初時睇下覺得前景麻麻地,
再睇下,
棟建築物咁熟口熟面既?
原來是我家.
初時以為樓主咁懶架,
行去海邊該會有另一番景象,
但大家似乎不太明白樓主的心意了,
看來只有我明白.
我相信上面那張相兩三個月該沒有可能出現了,
詳見下面兩張相,
過多一年,
上面那些日落相沒有一張可以重現,
以後樓主在原位罝可以影到日的該是下午三四點的時侯.
因為有些愛國愛澳的商人將為咱們澳門建起一座橫超過一百米,高55層的超級地標,
這地標將會成為澳門人以後幾十年都無法忘記的紀念性建築物,
這座超級地標更會令澳門人想起一些偉大人物對澳門的貢獻.
澳門就是創造一個創造不可能的地方,
澳門就是與眾不同,
樓主觀察力強. [smilie=thumbup.gif]
附加檔案
記錄美好,分享精彩。
R197

文章 R197 »

我屋企,..都望到那棟紅紅的大廈呀~ [smilie=sleep.gif]

錚SIR是否講緊那塊原本批給巴士公司作總站用途,
但無啦啦變左住宅的地呢? [smilie=donno.gif]

沒記錯新聞講過,
我屋企對面那塊是回歸後全澳門惟一一塊公開招標的土地

這座大廈的出現,
令到本來前面直望大陸的景冇哂,
好後悔當初沒有留下任何相片.. [smilie=icon_cold.gif]
附加檔案
頭像
stepheng

文章 stepheng »

都唔係無啦啦變左住宅的地,
一定是依法批地架,
只不過是那間巴士公司的老闆咁岩是愛國愛澳商人、行政會議員廖澤雲,
只不過是那間巴士公司的前一任老闆又咁岩是愛國愛澳商人、特首何厚鏵,
當然是合情、合理、合法架.
記錄美好,分享精彩。
rescue

文章 rescue »

對啊...相信不用很長久...那條"那"就會被填滿了...
到時....我相信我再也不會在家中看到夕陽了....

當太陽落山時,都會把泛紅的光線射進我的房間裹,把房間增添一分暖意.
當夕陽西下時,我都會去看看那短短的美麗,短短的美麗卻在我心中留下哪深深的印記.
急速的發展,把整個城市的樣貌也同時給改變了.
往日平靜不再復還,留下的.也只有零星的片段.
短短的美麗,也從短短變得罕有.
急速的發展背後,卻背負着沉重的代價.....

......夕陽無限好.卻是近黃昏.
rescue

文章 rescue »

R197 寫:我屋企,..都望到那棟紅紅的大廈呀~ [smilie=sleep.gif]

錚SIR是否講緊那塊原本批給巴士公司作總站用途,
但無啦啦變左住宅的地呢? [smilie=donno.gif]

沒記錯新聞講過,
我屋企對面那塊是回歸後全澳門惟一一塊公開招標的土地

這座大廈的出現,
令到本來前面直望大陸的景冇哂,
好後悔當初沒有留下任何相片.. [smilie=icon_cold.gif]

你上天台影 [smilie=thumbup.gif] ....我都要整次機會去試下先
回覆文章