三鄉單車遊

旅行攝影,攝影旅行
回覆文章
sicheong

三鄉單車遊

文章 sicheong »

今日襯放假, 決定前往三鄉, 沿路都係平路, 無咩難度, 只不過有一段路多車D, 去片............... [smilie=hehe.gif]
附加檔案
行過一個廣場, 座低休息下
行過一個廣場, 座低休息下
行入D有兩間舖, 左邊果間係買運動服, D運動服同地下商場一樣, 不過價錢就平好多, 右邊果間都係買衫, 不過就多單車衫買
行入D有兩間舖, 左邊果間係買運動服, D運動服同地下商場一樣, 不過價錢就平好多, 右邊果間都係買衫, 不過就多單車衫買
行過兩個街口, 到左飛髮舖一條街
行過兩個街口, 到左飛髮舖一條街
三鄉既心臟, 最多人, 最多車, 最多野買既地方
三鄉既心臟, 最多人, 最多車, 最多野買既地方
到左澳門人熟識既威尼斯人餐廳, D牛排超好食
到左澳門人熟識既威尼斯人餐廳, D牛排超好食
途經草莓園地, 不過D草莓超細粒
途經草莓園地, 不過D草莓超細粒
過左上沖之後, 條路好靚
過左上沖之後, 條路好靚
途經上沖, 嘩....D段路, 鬼死咁多車, 真係好危險
途經上沖, 嘩....D段路, 鬼死咁多車, 真係好危險
由華潤萬家起步
由華潤萬家起步
頭像
stepheng

文章 stepheng »

D圖好細呀!圖片大小可參考:貼圖須知

條路線同我地上次去石岐的應是一樣 [smilie=icon_lol.gif]

個間牛排店,我之前都去過 [smilie=spin2.gif]
去食牛排,架單車點處理呀?

你架車頭都幾低,怕唔怕累呀?
記錄美好,分享精彩。
sicheong

同你上石岐條差唔多, 只不過我轉入三鄉
果間牛排屋只不過係路過, 無入去食
我都覺得車頭太低啦, 唔知可唔可以調高D呢
頭像
stepheng

文章 stepheng »

得閑我又要去三鄉試下三鄉美食,先在網上做下功課先:

威尼斯餐飲
西餐 d牛肉一流 幾十蚊一個套餐
電話:0760-86338828

稻珍鄉
糖水 一碗豆花才2元
外賣:86699046

加路士海鮮酒樓
飲茶 價錢合理 食物ok
訂座電話:0760-23386803

鴿天下
乳鴿飯 乳鴿水魚煲
電話:0760-85888898

大記
溂粉 茶果 8元一斤 4元例牌
有好多間的(一定要早去,晚了甚麼都賣光)

"月婆雞湯瀨",唔係間間有得食!

"大兜記"
出名食豬肚雞鍋&乳鴒飯

其實三鄉有好多吃豬肚雞煲的店,但最好吃的,還是五桂山那邊的店.雖然好多都話源自五桂山,但是就是沒法和那邊比.原因是五桂山的泉水,用那些泉水做的腐竹---山水腐竹,真要比十個good佢.超好味呢!可惜交通不便

五桂山路口有間叫河生飲夜茶都ok... 河生的瀨粉幾好味, 不過其他野就麻麻地,

三鄉市場有間叫369都唔錯

可以去招商局試下, 環境又好野食都吾錯

有幾間茶餐廳d野食幾好:"好味居,柏飛特,雅閣"
而且佢地特色係中西餐都有
記錄美好,分享精彩。
sicheong

搵資料都搵得好詳細, 直得讚許, 三鄉係一個直得去飲飲食食既好地方
回覆文章