從我露台看出去

旅行攝影,攝影旅行
回覆文章
adanov

從我露台看出去

文章 adanov »

望了兩年荒地&水池
終於係某一年變成這樣的美景了
我覺得是我們學校第二靚的景了~

OT:點解生果軍團還未回來既 [smilie=banghead.gif] 唔通仲未考完試?
附加檔案
蘋果
聯繫:

文章 蘋果 »

蘋果第一個回來啦﹗
今日終於考完試啦﹗好開心啊﹗亦都好辛苦啊﹗
今年考試照常都有"感冒"陪伴我......
蘋果仔係2005年第三次感冒>3<

係啦﹗
上面那張相好美喔﹗~~~
呢度係什麼地方來架?
adanov

文章 adanov »

[smilie=jump.gif] 恭喜恭喜!! [smilie=jump.gif]
考完試就可以去玩LU [smilie=hehe.gif]

仲話一日一蘋果醫生遠離我∼
扼人既扼人既 [smilie=ruin228.gif]
以後跟阿SIR做多d運動 [smilie=kill.gif]
同感冒菌說永別 [smilie=bye.gif]
會唔會係你挨夜等抵抗下降所以俾感冒菌有幾可乘啊

我學校囉
係閔行鎮∼近住上海
頭像
stepheng

文章 stepheng »

不禁令我令諗起大學的宿舍,二百尺的宿舍,有獨立廁所露台,無敵湖景,一半時間一個人住.
大學生涯很值得懷念,無論如何都要讀大學呀!

點解得一張咁少呀 [smilie=confused.gif]

快d將上海各間高校影晒佢.等我地d同學仔心中有數第日去邊間.

我最鍾意參觀大學,可惜上次去左同濟同復旦都無影到相,有少少憒憾.
記錄美好,分享精彩。
蘋果
聯繫:

文章 蘋果 »

讀大學辛苦...還是讀中學辛苦d呢?
聽別人說讀大學十分休閒呢﹗
事實是否如此? [smilie=confused.gif]
adanov

文章 adanov »

上海各高校?
路程遙遠+一個人=我才不去~
想睇圖片的話很簡單之麻

復旦:www.fudan.edu.cn
北大:www.pku.edu.cn
.....

蘋果:
我覺得主要睇個人態度+個人能力+身邊的氣氛+所讀的專業
頭像
stepheng

相片要自己影先有感情.

蘋果點會講讀大學辛苦...還是讀中學辛苦d,應講讀大學開心...還是讀中學開心d

讀大學可以好輕鬆也可以很辛苦,飛力的結論都幾岩.
我自己讀書基本上都出左八九分力都算盡晒力,
成績好唔好我都不會怪自己,
我不會太緊張成績,
所以壓力不會太大,
當然成績好梗係開心d,
也是讀書的一大動力.

我上面講的是住環境好的一面,
其實在大一時我同國內的同學一齊住,
住的環境幾難忘,
大熱天時夜晚十一點停電無風扇,還要罩上一個大風都吹唔入的蚊帳,
無問題,練就大家耐高溫的本領,
冬天在只有幾度,風流強勁的沖涼房練出不少大隻佬(沖涼之前要做運動).
咁諗係唔係開心d [smilie=ruin228.gif]
記錄美好,分享精彩。
adanov

文章 adanov »

今天去同濟,真無陰功,白走一趟(單車+輕軌+地鐵+巴士=2小時)
應阿sir要求
順便影幾張吧
同濟不知有甚麼好影
倒是畢業生有些吸引力∼
附加檔案
幸福嗎?
幸福嗎?
溫馨嗎?
溫馨嗎?
畢業了!
<br />自由啦!
畢業了!
自由啦!
頭像
stepheng

尼張似雕塑 [smilie=icon_lol.gif]

通常屋企人比當事開心D,我畢業時無什麼感覺.
記錄美好,分享精彩。
adanov

文章 adanov »

這張才是雕塑 [smilie=bebe.gif]
阿SIR,你大學有無呀? [smilie=lol.gif]
附加檔案
頭像
stepheng

我地學校當然有啦,地位不會比他低的.
記錄美好,分享精彩。
adanov

文章 adanov »

身份地位的像徵? [smilie=ruin228.gif]

最搞笑是北京某兩所高校大門互對
兩個毛主席互相揮手 [smilie=lol.gif]
頭像
stepheng

南方好似少d播,
毛主席的在解放前可是我的超級偶像呀 [smilie=yell.gif]
記錄美好,分享精彩。
頭像
stepheng

philip 寫:身份地位的像徵? [smilie=ruin228.gif]

最搞笑是北京某兩所高校大門互對
兩個毛主席互相揮手 [smilie=lol.gif]

這是什麼時侯的事呀?
早幾天我特登再去人大,
人大都換裝啦,
唔知而家仲有多少大學仲有毛澤東像的呢?
睇來你校是比較重感情及傳統的 [smilie=ruin228.gif]
附加檔案
中國人如在各方面都能實事求是,必更和諧.
中國人如在各方面都能實事求是,必更和諧.
中國人民大學(北京)
中國人民大學(北京)
記錄美好,分享精彩。
adanov

文章 adanov »

我地學校一早就拆了毛主席了 [smilie=bye.gif]
好像是地質大學和.....忘了
有興趣就查下啦~
回覆文章