過路聽MP3港大女生捱撞命危

天亮了還是這樣黑,天黑了還這樣亮著.

回覆文章
頭像
stepheng

文章 stepheng »

沙田又發生聽MP3過馬路遭車撞傷意外,一名港大一年級女生,兼職補習儲錢遊歐洲,她原定今日啟程,昨仍到沙田大圍為學生補習,豈料疑用耳筒機聽歌分神,過馬路時慘遭校巴猛撞,飛彈三公尺倒地,頭部重創,歐遊美夢破碎,性命垂危,父母傷心欲絕。

原定今赴西班牙旅遊

受傷女學生姓李(二十一歲),在香港大學就讀,李父從事三行工作,家境小康。李女不需幫補家計,但她一直利用課餘時間替中小學生補習賺取零用錢,更為到歐洲旅行見識儲錢,並已達成目標。她與要好同學,定於今日啟程,首站為西班牙。

昨午三時許,李女戴著耳筒聽MP3機,沿顯泰路步往聚龍居替學生補習,在一輛停在路邊落客的小巴車頭橫過馬路時,一輛載有學生的十六座位校巴駛至,姓趙(五十歲)女司機疑視線受阻,未能看見有人走出馬路,當發現李女時,已距離太近,煞掣不及,左車頭撞向李女,她被拋開三公尺,飛彈至路旁倒地,頭、肩膊、手腳重創昏迷。

趙立即下車報警,救護員到場時,先替李女除下耳筒,為她包紮及急救。李女送院後,需在深切治療部留醫。李父接獲通知趕到醫院,知悉愛女傷勢危殆,痛哭失聲,大呼「岩岩傾完電話,唔夠十五分鐘就收到警察電話話佢出了事」,場面令人心酸。

from sundaily
記錄美好,分享精彩。
冰極之人
聯繫:

文章 冰極之人 »

[smilie=nonono.gif] 而家呢個時代...科技發達,連娛樂都咁先新野..但係..睇睇上面d 例子..而家呢一代ge 人 是禍是福ar~~~ [smilie=kill.gif] [smilie=kill.gif]
Vicent

文章 Vicent »

冰極之人 寫:[smilie=nonono.gif] 而家呢個時代...科技發達,連娛樂都咁先新野..但係..睇睇上面d 例子..而家呢一代ge 人 是禍是福ar~~~ [smilie=kill.gif] [smilie=kill.gif]

我都話你 "冰極之人" 係 "曾振聰" 架啦!...你路出破綻啦你!!! [smilie=lol.gif]
成日係到計附加題....我打電話比你問你報告d野..你都佢絕我....
又話計唔到附加題....又話好煩....問阿Sir咪知囉.....正一係Waste[smilie=lol.gif] [smilie=bebe.gif]
頭像
stepheng

文章 stepheng »

問到與自己計到差好遠播.
記錄美好,分享精彩。
冰極之人
聯繫:

文章 冰極之人 »

Vicent 寫:
冰極之人 寫:[smilie=nonono.gif] 而家呢個時代...科技發達,連娛樂都咁先新野..但係..睇睇上面d 例子..而家呢一代ge 人 是禍是福ar~~~ [smilie=kill.gif] [smilie=kill.gif]

我都話你 "冰極之人" 係 "曾振聰" 架啦!...你路出破綻啦你!!! [smilie=lol.gif]
成日係到計附加題....我打電話比你問你報告d野..你都佢絕我....
又話計唔到附加題....又話好煩....問阿Sir咪知囉.....正一係Waste[smilie=lol.gif] [smilie=bebe.gif]

[smilie=hehe.gif] 唔好意思喎~~!我唔係你所講ge "曾振聰"
我諗你認錯人la~黃嘉亮~
冰極之人
聯繫:

文章 冰極之人 »

stepheng 寫:問到與自己計到差好遠播.

[smilie=kill.gif] 即係點????
Vicent

文章 Vicent »

冰極之人 寫:
Vicent 寫:

[smilie=hehe.gif] 唔好意思喎~~!我唔係你所講ge "曾振聰"

你又知我係黃嘉亮?你只係估我個使用者名姐~有同名唔得既咩~
我都識佢架喎~ [smilie=bebe.gif]

and then 我重有圖為証你係曾振聰囉~都話足到你痛腳架啦! 唉~
附加檔案
冰極之人
聯繫:

文章 冰極之人 »

Vicent 寫:
冰極之人 寫:
Vicent 寫:

你又知我係黃嘉亮?你只係估我個使用者名姐~有同名唔得既咩~
我都識佢架喎~ [smilie=bebe.gif]

and then 我重有圖為証你係曾振聰囉~都話足到你痛腳架啦! 唉~

[smilie=yell.gif] 個msn 係本人ge 但係唔代表我就係曾振聰喎
chanmarco

文章 chanmarco »

冰極之人的的確確淨係得全澳勞工子弟學校初二級某班曾X聰專用!
據了解,冰極呢個名意思為冷凍,外熱內冷^.^,個心十分寂寞!
成績並不是放在第一
定理並不能靠死背的
理解才是實踐的唯一
實踐仍是成功的元素
回覆文章