男的不壞 女的不愛

天亮了還是這樣黑,天黑了還這樣亮著.

頭像
stepheng

男的不壞 女的不愛

文章 stepheng »

高中生偷女友家財賭檯輸清

一名少女引狼入室,被就讀高中一年班的男友設法取得大門鎖匙,先後多次乘單位內無人入屋偸竊。女戶主發現總値超過十二萬元的飾物先後無影無蹤,懷疑被相熟的人偸走,遂報警。司警接報調查,發現女戶主女兒的男友曾多次典當女戶主失竊的首飾,即將之拘捕調查,有人承認沉迷賭博,將偸來首飾典當所得的三萬多元全部輸在賭檯上。

被捕男子姓易,十九歲,就讀某校高中一年級。易某在去年底認識女戶主的女兒,近月經常前往女友家中,見其母穿着光鮮,遂起賊心,特意將手提電話等物件遺留女友家中。有人順理成章將家中門匙交予男友,讓其自行前往取回物品,不料引狼入室,被對方暗中配製門匙,入屋偸竊。

現場是氹仔佛山街伯樂花園一單位,女戶主近一個月內發現多件首飾先後失竊,包括名貴手錶及金器等,總値超過十二萬元。

司警接報調查,認為失竊案並不尋常,相信賊人非常熟悉單位內環境,調查後發現女戶主女兒男友曾多次典當女戶主失竊的物品,昨日在他住所內將之拘捕歸案。

有人事後向警方承認配製現場門匙,乘女友及女戶主外出後,先後三次進入屋內偸竊,把所有物品帶往當舖典當,獲得款項三萬多元,全部在賭場內輸清。司警事後在多家當舖內起回大部分失物,被捕男子涉嫌加重盜竊及詐騙,今日轉送檢察院偵訊。

FROM MACAO DAILY
最後由 stepheng 於 週一 5月 29, 2006 17:29 編輯,總共編輯了 1 次。
記錄美好,分享精彩。
頭像
stepheng

今日聽到一位初二女生的家長把女兒帶走不讓其上學,唔知係唔係咁岩睇到今日尼單新聞 [smilie=rolleyes.gif]

經過我觀察:"男的不壞,女的不愛。"這句話在初中成立的概率都幾高。

也難怪我到三張都無人愛我 [smilie=rocketmad.gif]
附加檔案
記錄美好,分享精彩。
R197

文章 R197 »

咁我要學壞先得了 [smilie=lol.gif]

吳老師你冇人愛,
等我黎"愛"你吧...... [smilie=hehe.gif]

不過點解要係初中成立的概率會幾高 [smilie=confused.gif]
頭像
stepheng

教壞人係我的弱項播 [smilie=stupid.gif]

你又想學那位仁兄偷女友家財賭檯輸清 [smilie=confused2.gif]

"男的不壞,女的不愛。"初中成立的概率點解高,咁就有請有女同學出場為我地解答先得啦。
記錄美好,分享精彩。
R197

文章 R197 »

我都冇女朋友,點偷呢 [smilie=confused2.gif]

唔知吳老師對於初中拍拖有咩意見呢...
我相信好多學生都想知吧 [smilie=icon_smile_tongue.gif]

有請sisiea814解答 [smilie=icon_smile_adeal.gif]
頭像
stepheng

R197 寫:我都冇女朋友,點偷呢 [smilie=confused2.gif]

唔知吳老師對於初中拍拖有咩意見呢...
我相信好多學生都想知吧 [smilie=icon_smile_tongue.gif]

我見好多初中的開始係糖粘豆咁,後來唔知點解好似係完全唔識對方咁既 [smilie=confused.gif]

我建議就唔好啦,
初中大家各方面都在發展階段,
遲d大家的興趣都唔同,
如要一方來遷就另一方,
大家都很痛苦者。
記錄美好,分享精彩。
R197

文章 R197 »

stepheng 寫:
我見好多初中的開始係糖粘豆,後來唔知點解好似係完全唔識對方咁既. [smilie=confused.gif]

我建議就唔好啦,
初中大家各方面都在發展階段,
遲d大家的興趣都唔同,
如要一方來遷就另一方,
大家都很痛苦者.

如果係問一些老師.
佢只會極力反對...
如果問佢理由,
佢就話影響校譽=.=

都係吳老師可以講出個理由 [smilie=em25.gif]
sisiea814
聯繫:

文章 sisiea814 »

女生來啦 [smilie=icon_lol.gif]
有咩貴幹

汗....
經過我的努力吹水同努力灌水與一些真實的研究(非自己是拍拖=_=)

所謂的壞= ="|||
講唔講好呢?

好難開口喎 [smilie=frog.gif]

都係唔講啦

阿sir問完老婆答R197啦
叫我紫兒=_=
sisiea814
聯繫:

R197想學壞...=_=
因為佢在樓上都講左啦...

阿SIR,小心呀,佢十月芥菜啦 [smilie=lol.gif]

唔明拍拖點影響校譽
叫我紫兒=_=
sisiea814
聯繫:

R197 寫: [smilie=lol.gif]
吳老師你冇人愛,
等我黎"愛"你吧...... [smilie=hehe.gif]
[smilie=confused.gif]

嘩....阿SIR....表白呀 [smilie=yell.gif]
接唔接受呀 [smilie=lol.gif]

斷背山繼集之師生斷背 [smilie=lol.gif]
叫我紫兒=_=
頭像
stepheng

sisiea814 寫:唔明拍拖點影響校譽

等我講下啦,
舊年我在筷子基人來人往的海旁,
見到一位穿著校裙的初二女生跨坐在一男生大腿上搖來搖去;
舊年我在學校附近(宏建中間公園)見一男女輕抱一女生一齊行走;
舊年我在學校附近(宏建中間公園)見一金毛攬住一女生上學;
... ...
如果你見到此現象你會如何想?
如果你經常見你子女的學校的學生經常這樣,你會送你的子女去這種學校學習嗎?
記錄美好,分享精彩。
頭像
stepheng

sisiea814 寫:
R197 寫: [smilie=lol.gif]
吳老師你冇人愛,
[smilie=confused.gif]

嘩....阿SIR....表白呀 [smilie=yell.gif]
接唔接受呀 [smilie=lol.gif]

斷背山繼集之師生斷背 [smilie=lol.gif]

愛有父愛,母愛,友愛... [smilie=icon_smile_adeal.gif]

你真係太膚淺了,要 [smilie=smash.gif]
記錄美好,分享精彩。
sisiea814
聯繫:

回阿sir
可能對放我來說...咁親熱的事我打死都唔會在街上做=_=
拍拖 [smilie=spin2.gif] ...我可能只會同男仔並肩而行...唔會影響"市容"

我知到r197的愛是不同的 [smilie=frog.gif]
阿sir,你接受他吧 [smilie=hehe.gif]
叫我紫兒=_=
頭像
stepheng

其實老師反對大家拍拖無論對學校或對學生來講都是負責的.

繼續講下:
 記得前年我做初二班主任時,班里有兩同學拍拖拍到高調到不得了,我想隻眼開隻眼閉都唔得,當時我教育全班,其實暗指那兩位同學,拍拖唔使咁高調的,到時大家如分手都唔使咁尷尬嘛,不過有人都係如故,結果唔使兩三個月就應驗了我的預言。

尼排返學時間唔中見到一位女同學有一外校男生用電單車送返學,下了車後還要卿卿我我,我看一看,原來也是一位在初中拍拖拍到幾乎無人不知的同學,曾經一段長時間無論早上上學中午等都是形影不離,但後來又各自行了,不必講大家也知道什麼事,現在似乎又要向全世界公佈又找到了第二個春天,其實拍拖使唔使咁高調呢?

再講下我認識的兩兄妹,兩個現在都係二十多歲,但各自都有一個七八歲的孩子,大家計一計數就知發生了什麼事,兩個後來都完成不了中學都結了婚,又離了婚,現在又找了另一個,大人唔岩分手都好正常者,但大家有無留意,很大部分的問題學生都是家庭出了問題的,自己的問題睇來已不止自己的問題咁簡單了。

咁樣在背後講人地似乎唔係幾岩,但人地咁高調,該是不會介意的吧。

越早找愛情的人可能越得不到長久的愛情,see it.
記錄美好,分享精彩。
sisiea814
聯繫:

戀愛=_=\

唔好提啦.....(笑)

有句唔知係咩的語句
love me long love ne little~~
唔知會唔會有人做到呢

現代人同過去的人的戀愛方程都好唔同=_=
叫我紫兒=_=
回覆文章