請問初二的同學喜不喜歡物理

回憶區
主題已鎖定

A)非常喜歡
33%
B)喜歡
25%
C)一般
33%
D)不喜歡
8%
E)非常不喜歡
沒有投票

總投票數: 12

頭像
stepheng

文章 stepheng »

最好能講出自己喜歡或不喜歡的原因啦,好的大家能保持或加強,不好的大家能改善.實話實說.
蘋果
聯繫:

文章 蘋果 »

整體來說,我喜歡物理~
喜歡的原因﹕ :D
我對這些物理現象感到很有興趣~~
(例如﹕簡單的運動,聲現象,熱現象,光的反射,光的折射,力.等......)
不喜歡的原因﹕ :cry:
可能我在計算方面不太有自信,一看到有計算的題目時我都會感到有無形的壓力,所以我都是喜歡不用計算的......(例如﹕質量和密度)
最後由 蘋果 於 週三 3月 16, 2005 18:10 編輯,總共編輯了 1 次。
蘋果
聯繫:

文章 蘋果 »

我對後面的幾章(第九章 力和運動 , 第十章 壓強 液體的壓強 , 第十一章 大氣壓強)也很感興趣~
-3無.奈>泳*池v<
聯繫:

Like~!

文章 -3無.奈>泳*池v< »

喜歡嗎?
曾經問過呢個問題..談不上太喜歡..總之不是討厭...
所以..應該係喜歡掛...
︳︱﹋﹏∖後來∙﹍゙゚我總算學會了如何去愛。﹎
⌇∥後來終於在眼淚中明白━╮有些人一但錯過就不在┝
yes-no
聯繫:

文章 yes-no »

我覺得物理好有趣wo.以前細個時看d類似百科全書d書,入邊都會有關於物理d
小知識,個陣時我唔知d係同物理有關,不過就己經覺得好有趣好鐘意.
所以,我都係鐘意物理ge! :D
`'●原
聯繫:

文章 `'●原 »

物理其實都幾好既*
[smilie=spin2.gif]
  以前覺得一d唔明既嘢^學左物理都可以解釋到*

但係覺得有時計數 o r 畫圖呢~~

成日都驚錯.(其實有時覺得都幾難)...s o 就唔係太中意 l a ^

同理我覺得as i r 整 l i 個網都幾好*可以睇番d筆記and測驗d嘢...
Nicole
聯繫:

文章 Nicole »

物理常識其實在日常生活中也會時常用到 [smilie=hehe.gif] [smilie=hehe.gif] [smilie=hehe.gif] [smilie=hehe.gif]
adanov

文章 adanov »

我深深認同這個同學的觀點

記得我讀後慣性那章後
我坐巴士,當巴士轉彎我就順勢撞了我旁邊的同學一下
結果他就這樣被"西"了出去, [smilie=frog.gif] [smilie=frog.gif]

那時我重覆某一位阿SIR的名言

"唔好意思哦,因為有慣性" [smilie=lol.gif] [smilie=lol.gif]

大家學物理一定要學以致用 [smilie=hehe.gif] [smilie=hehe.gif]
主題已鎖定