非常意外

回憶區
頭像
stepheng

文章 stepheng »

sisiea814 寫:我傻左呀 [smilie=banghead.gif]
考試尾二答錯左一題小學生都識計的數呀 [smilie=banghead.gif]

岩岩改到你那份卷 ,
你填充部分做得極好,
只錯了一個填充,
我改了5個班中的四個班,
你暫時係並列做得最好的(填充部分). [smilie=thumbup.gif]

你那低級錯誤(0.2x40=20) [smilie=luf.gif] 只扣了1分,
下次唔好啦. [smilie=bye.gif]
記錄美好,分享精彩。
頭像
stepheng

R197 寫:我掉轉咗”歐姆定律’,所以戈兩條計算題...[smilie=banghead.gif]
不過令我意外的是,剛剛的幾何,我竟然全部都識做,因為代數、幾何係我的弱項,會唔會同尋日努力咗溫習有關呢 [smilie=confused.gif]

聽日的代數繼續努力 [smilie=yell.gif]

你真係差一點點兒就 [smilie=nonono.gif]

講番"非常意外"這主題,
這次考試做岩附加題的有唔少(你們班有16個),
令我非常意外,
但不會把I=U/R變成U=IR及R=U/I的也不少,
這卻是我意料中事,
係咁,對唔住,
我都唔知點送出分數 [smilie=stupid.gif]

另"三節干電池並聯時的電壓是____伏"
全級九成左右同學錯也令我有些意外.
記錄美好,分享精彩。
sisiea814
聯繫:

文章 sisiea814 »

stepheng 寫:另"三節干電池並聯時的電壓是____伏"

哈哈,這題剛好在考試前看過,記得阿SIR提過,
所以記左入腦,
嘿嘿,冇錯到 [smilie=jump.gif]

嘿,今次入到TOP10,(雖然係第十的那個)
但好開心,因為第一次入(好似)
最後由 sisiea814 於 週日 4月 02, 2006 11:15 編輯,總共編輯了 1 次。
叫我紫兒=_=
R197

文章 R197 »

我講,一定要係第三段追返哂啲成績,
今次應該差不多得35名.. [smilie=kill.gif]

文科就一定得,
至於理科,除了幾何,其他都係我的死穴 [smilie=icon_cold1.gif]
sisiea814
聯繫:

[quote="R197"]我講,一定要係第三段追返哂
叫我紫兒=_=
頭像
stepheng

sisiea814 寫:
stepheng 寫:另"三節干電池並聯時的電壓是____伏"

哈哈,這題剛好在考試前看過,沒記得阿SIR提過,
所以記左入腦,
嘿嘿,冇錯到 [smilie=jump.gif]

嘿,今次入到TOP10,(雖然係第十的那個)
但好開心,因為第一次入(好似)

冤枉呀!
"干電池並聯時的總電壓等於每一節電池的電壓",
大家自己做實驗做過啦,
考試前的PPT复習都有再提下,
唔信再睇下PPT.
記錄美好,分享精彩。
sisiea814
聯繫:

stepheng 寫:冤枉呀!
"干電池並聯時的總電壓等於每一節電池的電壓",
大家自己做實驗做過啦,
考試前的PPT复習都有再提下,
唔信再睇下PPT.

打錯字,圖檔
我係記得阿sir有講的 [smilie=spin2.gif]
叫我紫兒=_=
主題已鎖定