攝影活動&比賽消息

頭像
stepheng

文章 stepheng »

我都想知,政府部門辦事是認真的既.

有什麼比賽Vincent最熟啦.
今明兩天(9月16,17日)舊督府對市民開放呀可以去一影.
最近仲有煙花比賽,
應會有煙花的攝影比賽.
平時影多d,
說不定將來有用呢 [smilie=bye.gif]
記錄美好,分享精彩。
Vincent Ieong
聯繫:

文章 Vincent Ieong »

好,,即刻出發
賣下廣告先:
http://bbs.guestbook.com.tw/b11/viewtop ... =ray017585 <---有咩比賽我都ps曬係戈度啦....

http://bbs.guestbook.com.tw/b11/viewtop ... =ray017585 <----------我的相簿
聯繫:

交下功課先!!!! [smilie=jump.gif]

永利煙花

澳督俯opening day

黑白的十月初五街 ( 濫竽充數 )

初學者之劣作,不要見怪,請各高人指點!!!
頭像
stepheng

古兜溫泉攝影遊報名

為提高會員攝影創作水平,澳門數碼攝影學會與古兜溫泉旅遊度假村聯合主辦、達域廣吿協辦、古兜溫泉度假村贊助的“秋意情濃古兜溫泉”攝影創作活動天半遊,時間定於十月廿八及廿九日。

活動內容除拍攝古兜溫泉景點外,更安排多位模特兒泳裝造型供拍友拍攝。該項活動將會舉辦攝影比賽,奬品由古兜溫泉旅遊度假村贊助。

名額有限,數碼攝影學會會員優先,費用會員三百五十元,非會員四百五十元,十月二十日截止報名。聯絡查詢:六六六三七八七七(張小姐)、六六六二七○八五(余先生),報名地點:龍嵩街美圖數碼沖印(二八五五一二七一)。

另外,澳門繁榮促進會主辦、澳門數碼攝影學會協辦的“活在逆流”攝影比賽二○○六明日截件,內容以拍攝澳門貧困面貌為主。

主辦單位將交協辦單位從參選作品中,選出冠、亞、季軍得奬作品,評核標準以貼近主題、具感染力為主。

奬項:冠軍澳門幣一千元、亞軍八百元、季軍五百元;每位得奬者將另獲頒發奬座。收件地點:澳門繁榮促進會綜合服務中心(黑沙環看臺街261號威龍花園A座地下)。
記錄美好,分享精彩。
聯繫:

a sir!!!今個星期去邊度玩a!!!
頭像
stepheng

初步計劃去塔石睇葡語係人打波,
蕭威利先生講是全澳門人支持的,
一次都唔去捧場,
咁咪要蕭威利先生講大話?
記錄美好,分享精彩。
聯繫:

stepheng 寫:初步計劃去塔石睇葡語係人打波,
蕭威利先生講是全澳門人支持的,
一次都唔去捧場,
咁咪要蕭威利先生講大話?

我上過星期都去過,,挺悶的,,不過點都好,,影左d相相記得同我地分享a!!!
R197

文章 R197 »

葡語運,我去都只是打算買"來澳"毛公仔 [smilie=ruin228.gif]

現在儲錢中,準備買一部新相機.
聽說400D唔錯.不知道大家覺得怎樣?或有其他更好的選擇?[smilie=rolleyes.gif]
聯繫:

R197 寫:葡語運,我去都只是打算買"來澳"毛公仔 [smilie=ruin228.gif]

現在儲錢中,準備買一部新相機.
聽說400D唔錯.不知道大家覺得怎樣?或有其他更好的選擇?[smilie=rolleyes.gif]

如果鍾意c記n咪買400d lo,,如果鍾意n記的咪買d80 lo,,要考慮埋鏡頭的價錢同埋質素.....400d夠輕,,d80好似係用硬膠做成的...用n記有得問校助同埋錚sir借鏡頭wo.... [smilie=hehe.gif]
頭像
stepheng

而家c記在我地學校才是大路呀.
記錄美好,分享精彩。
聯繫:

不過買dslr真係要save多d,,因為仲要買防潮箱,,戈個箱最平都成舊水,,400d kit = ef-s 18~55mm f3.5-5.6,,,仲要買多枝長炮,,就算5買原廠買副廠,,5要大光圈同超聲波,,最平都要千幾啦,,計計埋埋最經濟都要7~8千蚊ga,,,,,
R197

文章 R197 »

就係因為我媽咪唔肯資助我,所以要參加攝影比賽賺取獎金.
仲有慢慢長路.. [smilie=rolleyes.gif]
聯繫:

加油lo,,,,,hehe........
頭像
stepheng

其實新手不一定全要新的,二手價好吸引.
以我為例,d50加d70的套頭,大約3500左右.
當自己的水平或興趣咁上下,
再upgrade都未遲.
記錄美好,分享精彩。
聯繫:

買350d啦,,麗斯價:hk$5500(kit) hk$5500(body)
回覆文章